Motobi Rocky 4T i brak elektryki |
Autor |
Wiadomość |
kain16 Użytkownik
Moto: Motobi Rocky
Silnik: 4T
Przebieg: 6500
Pojemność: 49
Specjalizacja: brak
|
Wysłany: |17 Sie 2017|, o 22:03 Motobi Rocky 4T i brak elektryki |
|
|
Siema wszystkim . Mam taki problem , ktĂłry juĹź mnie mÄczy od jakichĹ 3'ech dni , mianowicie tydzieĹ/pĂłltora tygodnia temu kupiĹem skuter Motobi Rocky 4T i wszystko niby w nim hulaĹo ... hmmm , chyba prowizorycznie na mĂłj pech , wszystko piÄknie , Ĺadnie , podpisuje papiery ale jest jeden minusik : pogoda (deszcz i burze) , i tak o to 40km nim do domu , po drodzÄ maĹa wywrotka ze wzglÄdu na moje pozostawienie na dĹugi czas jazdy czym kolwiek , mniejsza , Nic siÄ takiego nie staĹo , skuter odpaliĹ po chwili ale ostatnio jakieĹ 3 dni temu dociskajÄ
c blaszkÄ przy bezpieczniku (rÄkÄ
, tak rÄkÄ
) pÄkĹa szybka od bezpiecznika i byĹem zmuszony 15km jechaÄ na samej lince bezpiecznika i tak o to zaczÄĹy siÄ problemy :
Pierwszego dnia , zmuszony zostaĹem odpalaÄ go na kopkÄ ,
Drugiego kupiĹem bezpiecznik nowy , zamontowaĹem , wszystko okk ... tyle iĹź po dĹugiej jeĹşdzie akumulator jest naĹadowany do poĹowy i nawet na tej poĹowie nie Ĺapie starter elektryczny a jak juĹź to posiorbie , Ĺźe tak powiem i zaraz spada moc aku do zera i wgl nie chce nic siÄ zdziaĹaÄ wiÄc jestem czy tak czy tak zmuszany odpalaÄ na kopkÄ.. Aku niby jest Ĺadowany przez skuter ale po dĹugiej drodze i jest strasznie sĹaby bo po chwili ĹwiatĹa coraz mniej ĹwiecÄ
, kierunkowskazy i ten postoju (bez kopki) . Czy ktoĹ siÄ zna na tym , Ĺźeby poradziÄ mi co mogÄ zrobiÄ bez zbÄdnego kupowania jakichĹ czÄĹci ktĂłre nie sÄ
winowajcÄ
tych sytuacji ? Z gĂłry dziÄkujÄ oczywiĹcie
Zobacz czego potrzebuje Twoj skuter!
|
|
|
|
|
|
ddamiann Użytkownik
Moto: Kingway Coliber
Pojemność: 72ccm
Specjalizacja: tuning optyczny
|
Wysłany: |17 Sie 2017|, o 23:08 |
|
|
Cytat:
|
pÄkĹa szybka od bezpiecznika i byĹem zmuszony 15km jechaÄ na samej lince bezpiecznika i tak o to zaczÄĹy siÄ problemy
|
To nie ma znaczenia, szkĹo nie wnosi nic do tematu tylko drut oporowy ktĂłry jest w bezpieczniku.
SprawdĹş Ĺadowanie akumulatora i podaj wskazania miernika.
|
|
|
|
kain16 Użytkownik
Moto: Motobi Rocky
Przebieg: 6500
Pojemność: 49
Specjalizacja: brak
|
Wysłany: |18 Sie 2017|, o 10:29 |
|
|
Nie znam siÄ zbytnio na tym , byĹem u goĹcia ktĂłra ma sklep z elektronikÄ
itp i sprawdziĹ to aku miaĹ 6v po bardzo dĹugiej jeĹşdzie ale jak wĹÄ
cze ĹwiatĹa czy coĹ to zaraz jego moc opada , jedno , najwaĹźniejsze (wskaĹşnik paliwa) opada gdy prĂłbujÄ odpalaÄ skuter przez starter elektryczny . |
|
|
|
|
|
ddamiann Użytkownik
Moto: Kingway Coliber
Pojemność: 72ccm
Specjalizacja: tuning optyczny
|
|